View Sidebar

 
  • youtube
 
Accessibilitat a les eleccions catalanes del 14F

Accessibilitat a les eleccions catalanes del 14F

27/01/2021 09:59

Estem en una situació greu de pandèmia, amb la ciutadania descol•locada per les incerteses respecte el futur que percebeix i pel comportament dels seus representans; davant d’això, tenim convocades unes eleccions a Catalunya.IMG_20210126_171446

Unes eleccions en les que, des de la Federació AICE, exigim a tots els partits polítics que els seus missatges siguin accessibles a la comunicació.

La població amb problemes auditius i les persones sordes ja estàn prou castigades per a més ser ignorades pels qui pretenen marcar el seu futur.

Davant una campanya electoral que presenta característiques inèdites és imprescindible que la ciutadania -que haurà de fer un gran esforç mental, psicològic i físic per anar a votar- estigui prou informada de les alternatives que se li ofereixen.

Totes les opcions són respectables, però amb una Catalunya ferida per partida doble per la pandèmia i els aconteixements dels últims anys no ens podem permetre que la demagogia, la falta de transparència o missatges no accessibles arribin a la ciutadania i siguin els que marquin el futur.

Catalunya no es pot permetre això!

Tots estem segurs que l’abstenció en aquestes properes eleccions serà considerable, per culpa de la pandèmia, ja que els electors estàn farts de la classe política, o de part d’ella. No dubtem que dins dels grups dirigents existeix una gran part de bona gent, però només faltaven els escàndols de les vacunacions per acabar de marcar el subsconcient de la ciudadania.

En aquestes circumstàncies és pel que exigim que tots els missatges dels polítics i dels seus partits que s’emiteixin per les xarxes socials o en els mitjans de comunicació siguin accessibles i concretament els que arribin per mitjans audiovisuals comptin amb subtítols inclosos, doncs són moltes les persones sordes a Catalunya que es comuniquen en llengua oral i que necessiten d’aquest recolçament per la comprensió final del missatge.

Tinguem present que aquesta campanya electoral serà poc presencial degut a la pandèmia. Urgim a tots els partits polítics a fer accessibles els seus missatges al menys durant el periode electoral, perquè ens estem jugant el futur i la pau social.

Denunciarem -i invitem a tothom a fer el mateix- a tots aquells polítics i partits que desprecien les necessitats de les persones amb problemes auditius i persones sordes, emitint missatges que no siguin accesibles a la comunicació, perquè difícilment si a la campanya electoral no es preocupen per les nostres necessitats, després -si són elegits- tampoc ho faran.

Ni Catalunya ni els catalans mereixem una altre cosa.

No podem deixar a ningú enrera

i les persones sordes o amb problemes auditius volem opinar sobre el futur que ens ofereixen i ho farem sapiguent qui ens té en compte i qui no pensa en les nostres necessitats.

Joan Zamora
President Federació AICE