View Sidebar

 
  • youtube
 
Fundació Universia i Federació AICE lliuren més de 15.000 mascaretes comunicatives als campus universitaris

Fundació Universia i Federació AICE lliuren més de 15.000 mascaretes comunicatives als campus universitaris

11/02/2021 15:17
  • Fundació Universia, que compta amb suport de Banc Santander per al desenvolupament de les seves activitats, i la Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya, activen la segona fase de la campanya ‘Universitat amb Sentit’, amb l’objectiu de repartir un nou lot de mascaretes comunicatives entre les universitats espanyoles, per una educació superior sense barreres de comunicació.
  • Des de la posada en marxa d’aquesta campanya l’octubre de 2020, les universitats espanyoles, mitjançant els Serveis d’Atenció a Persones amb Discapacitat a les Universitats (SAPDU), gestionen la distribució de més de 15.000 mascaretes comunicatives entre els estudiants amb discapacitat auditiva, els seus companys, docents i resta de la comunitat universitària.Classe PDI auditiva Ana Isabel Montrull. Universitat de València

 

El context inèdit de la pandèmia ha posat de manifest una bretxa en la comunicació que està condicionant una educació universitària inclusiva i de qualitat para la comunitat sorda i amb discapacitat auditiva. Davant aquest panorama, són les mateixes universitats les qui reclamen el lliurament de noves mascaretes comunicatives per a ser capaços de seguir donant resposta a la necessitat de poder entendre dins de l’aula.

 

Per continuar atenent aquesta situació, que posa en risc d’exclusió a aquests estudiants,  Fundació Universia, que compta amb el suport de Banc Santander per al desenvolupament de les seves activitats, i la Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya (Federació AICE), llancen la segona fase de la campanya ‘Universitat amb Sentit’.  A partir del mes de febrer, coincidint amb l’arrencada del segon quadrimestre, ambdues entitats tenen com a  objectiu fer arribar un total de 9.000 noves mascaretes comunicatives a les aules universitàries.

 

Durant la seva primera fase, a l’inici del curs 2020-2021, gràcies a aquesta acció universitària en l’àmbit nacional es van proporcionar 6.500 mascaretes amb finestra als universitaris amb discapacitat auditiva, els seus docents, personal d’administració i serveis i altres persones del seu entorn acadèmic.

 

Seguritat i accessibilitat per una educació superior inclusiva de qualitat
Les mascaretes habituals són una barrera insalvable per a la comunicació de les persones que tenen alguna discapacitat auditiva. Ideada a l’inici de la pandèmia per la Federació AICE, la Mascareta+Com o “comunicativa”, és una mascareta amb una finestra transparent que permet veure la boca i facilita així l’enteniment de les paraules parlades a les persones sordes o amb discapacitat auditiva, quelcom complicat si no es pot observar la lectura labial.

 

Aquesta campanya persegueix eliminar el risc d’exclusió en què la pandèmia ha posat als estudiants amb discapacitat auditiva a l’entorn universitari.

Amb aquesta inversió en mascaretes comunicatives, Fundació Universia i la Federació AICE persegueix trencar les barreres de comunicació existents dintre i fora de l’aula.

 

Segueix tota la informació amb el hashtag de la campanya #universidadconsentido i descobreix com estan seguint a les universitats aquesta iniciativa, mitjançant el següent vídeo

https://youtu.be/q3nEg-1rLMk

 

Foto: Classe PDI auditiva Ana Isabel Montrull. Universitat de València