View Sidebar

 
  • youtube
 
La Federació AICE i Teatro Accesible

La Federació AICE i Teatro Accesible

31/03/2022 09:37

La Federació AICE i Teatro Accesible s´uneixen per a demanar la descentralització de l´oferta cultural accessible a totes les comunitats autonòmiques d´Espanya.

20220327 Teatro Mérida Accesible

Manifest en el Dia Mundial del Teatre 2022

Aquest 27 de març, en el Dia Mundial del Teatre, la Federació AICE i Teatro Accesible s´uneixen per a demanar la descentralització de l’oferta cultural accessible a totes les comunitats autònomes d’Espanya.

El teatre, com tota art viva, és un acte individual que vivim de manera col·lectiva, i que té una immensa capacitat de despertar en nosaltres emocions i sentiments. Es diu que l’art no té fronteres, i creiem que el teatre tampoc hauria de tindre-les. És per això, que al costat de Teatro Accesible, fem un crida als teatres públics i privats, productores i treballadors de la cultura, a fer un pas més enllà en l’accessibilitat cultural i conjuminar esforços darrere de la descentralització de l’oferta de teatre accessible.

Actualment, la majoria de les funcions que es programen amb mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat sensorial, són a Madrid i a Barcelona. Creiem que tots tenim dret a viure l’experiència del teatre i que l’oferta ha de diversificar-se a altres ciutats, perquè persones amb discapacitat sensorial de totes les comunitats d’Espanya tinguen accés a la cultura. Creiem que els espais escènics han de comptar amb sistemes d’ajuda auditiva com a bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars a la disposició del públic, així com subtitulat per poder seguir l’obra.

Sabem que la cultura és un dels sectors que més s’ha vist perjudicat a causa de la pandèmia. Però no volem deixar de reivindicar, primer, la importància de la cultura per a desenvolupar-nos com a éssers humans integrals i segon, que les persones amb discapacitat puguen exercir el seu dret ple a accedir i participar de la vida cultural en especial fora de la província de Barcelona, on no hi ha obres accessibles a la comunicació.

#teatreaccessible #discapacitatsensorial #discapacitatauditiva #implantcoclear #culturaaccessible