View Sidebar

 
  • youtube
 
Celebració Dia Sordceguesa

Celebració Dia Sordceguesa

06/07/2021 09:34

Cada 27 de juny se celebra el Dia Internacional de les Persones Sordcegues amb l’objectiu de visibilitzar les necessitats d’aquest col•lectiu. A més, es pretén sensibilitzar la resta de la societat perquè ofereixin la seva ajuda i en puguin millorar la seva qualitat de vida.

Des d’AICPV es va realitzar un acte commemoratiu per celebrar aquest, comptant amb l’actuació musical d’en Jordi Blesa.AcordeónJordiBlesa-045

En Jordi Blesa és actor, dramaturg, locutor i músic. Va néixer cec i progressivament va anar perdent l’audició a causa de la malaltia degenerativa nomenada “Síndrome de Norrie”. Porta dos implants coclears que, amb les seves paraules, li han permès tornar a gaudir d’una de les seves passions: tocar l’acordió.

Aquest dia serveix com a homenatge a na Hellen Keller, nascuda el 27 de juny de 1880, que va ser la primera dona sordcega de la història culminar una carrera universitària, a més a més de ser una dona activista que va donar a conèixer aquesta discapacitat arreu.

En aquest punt cal fer esment d’algunes dades. I és que el 5% de la població general té pèrdua auditiva segons l’OMS. A Espanya hi ha 1.327 implantats coclears amb problemes de visió segons Federació AICE. FESOCE estima que hi ha 200.000 persones amb sordceguesa a Espanya, de les quals 135.000 tenen més de 65 anys.

Us convidem a fer un tast de la trobada i el recital:

https://youtu.be/FfSW_WAJUQA

Més informació sobre sordceguesa aquí:

https://aicpv.implantecoclear.org/