View Sidebar

 
  • youtube
 
Trobada de la Joventut Implantada Coclear 2022

Trobada de la Joventut Implantada Coclear 2022

19/12/2022 11:28

Barcelona va acollir, el passat cap de setmana del 2,3 i 4 de desembre, la Trobada de la Joventut Implantada Coclear, on es van celebrar diverses xerrades, conferències i activitats grupals organitzades per la Federació AICE.

Amb una vintena de joves implantats coclears, d’entre 18 i 32 anys, de diferents províncies espanyoles, es van abordar temes d’interès en les xerrades i tallers que es van impartir en les Cotxeres de Sants, on també van tindre l’oportunitat de compartir les seves experiències amb tots els jóvens que conviuen en situacions similars.

La jornada va ser inaugurada per Laia Girós, directora de Joventut de la Generalitat de Catalunya i per Laia Zamora, directora de Joventut de la Federació AICE.
A continuació hi va haver una Xerrada Joventut Implantada Coclear a nivell Internacional, un focus group d’accessibilitat en la comunicació per part del CESyA (Centro Español de Subtitulado y Audiodescripción), un taller de logopèdia, on es va treballar la prosòdia (un aspecte important de la parla, que fa referència a l’entonació i la pronunciació), una xerrada sobre l’aplicació Tleo (una ferramenta que facilita l’accessibilitat a la informació amb la transcripció en directe) i una conferència anomenada Aprèn a viatjar amb el teu implant coclear.
També hi va a haver temps per una xerrada amb consells de nutrició en l’esport i un taller per a aprendre a optimitzar els seus processadors.
Finalment, la trobada va finalitzar amb el sopar on s’entregaren els Premis AICE i on van participar tots els joves.

Us deixem amb l’entrevista de Sants 3 Ràdio a Laia Zamora, directora de joventut de Federació AICE i les experiències de Manuel Rebollo, jove discapacitat implantat coclear, dins de la Trobada Anual de la Joventut Implantada Coclear , que pretén empoderar a les persones amb disCapacitat i donar eines perquè defenguin ells mateixos els seus drets.