View Sidebar

 
  • facebook
  • twitter
  • youtube
 
La Federación AICE s’adhereix a la Proposta de Llei Europea sobre Accessibilitat en el Dia de la Discapacitat

La Federación AICE s’adhereix a la Proposta de Llei Europea sobre Accessibilitat en el Dia de la Discapacitat

03/12/2015 11:19

Avui 3 de desembre es celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i la Federación AICE, com a membre de l¡’Associació Europea d’Usuaris d’Implant Coclear (EURO-CIU) s’adhereix a la Proposta de Llei Europea sobre Accessibilitat “Accessibility Act” de la Comissió Europea, punt central de la seva campaña Llibertat de Moviment que dura ja tres anys.

La publicació de la proposta és la continuació de les recomanacions fetes a principis de setembre pel Comitè de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat encoratjant a la Unió Europea a adoptar la Llei d’Accessibilitat com un pas cap a una millor implementació de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

EURO-CIU, de la qual ara mateix ostenta la Presidència la Federación AICE, vol recordar que no totes les discapacitats són visibles a simple vista. Els usuaris d’implant coclear viuen en un societat de barreres a la comunicació.

Tots els agents involucrats han de fer servir aquest dia per expandir els nostres horitzons i conscienciar a la societat sobre les nostres necessitats. Els usuaris d’implant coclear no sempre fem servir la llengua de signes. Per nosaltres, trencar amb les barreres d’accessibilitat significa subtitulació, transcripcions en directe, bucles magnètics, etc.

No som invisibles! Enderroquem les barreres!