View Sidebar

 
  • youtube
 
“Sense límits, gràcies a l’implant coclear” lema pel #DíaImplanteCoclear 2018

“Sense límits, gràcies a l’implant coclear” lema pel #DíaImplanteCoclear 2018

12/02/2018 12:10

Simone Botha, usuària d’implant coclear des  que tenia 22 mesos, és ballarina professional que fou elegida per anunciar una marca de gimnasos a tot el món, juntament amb la seva companyia. Fa uns mesos, l’agència de publicitat del gimnàs va editar i esborrar el seu implant coclear de la campanya, el que demostra que la societat encara te molt per aprendre sobre inclusió i eliminació dels estigmes.

IC-2018-catala

A l’assabentar-se, Botha va col·locar la seva fotografia al Facebook i va comentar: “Aquesta és una fotografia meva posant pels gimnàs Virgin Active, i si no em coneixes, personalment, no et perdràs el petit aparell anomenat implant coclear, que se suposa que hauria d’estar al meu cap. Simplement l’han fet desaparèixer sense el meu permís. Han decidit esborrar l’implant coclear, però per què? No encaixa amb la seva imatge bonica de retratar la vida perfecta que és Virgine Active. Endivineu: ¡La vida no és perfecta. Ningú és perfecte!”.

Virgin Active ràpidament va eliminar la fotografia editada i va reunir-se amb la model. “Demanem disculpes d’immediat. Treballarem amb la Simone per ser més sensibles a la nostra companyia i refarem la campanya publicitària sense retocar. L’imatge modificada no està en línia amb els nostres valors d’empresa, ni tampoc amb la benvinguda que donem sempre a tothom als nostres gimnasos”.

 

Durant la nostra celebració del Dia Internacional de l’Implant Coclear 2018, volem compartir aquesta història per crear consciència, tal i com diu la Simone: “Gràcies a l’Implant Coclear, no hi ha límits”. La seva professió relacionada amb la música es un clar exemple.

A Europa, el 1ic-gim0% de la població total, (52 milions de persones) experimenten pèrdua auditiva. El 73% consulta a un professional mèdic, però només el 50% són referits a professionals específics de l’audició. La pèrdua auditiva és un gran problema de salut pels ciutadans europeus, que amenaça amb exercir una gran pressió sobre els sistemes sanitaris i socials d’Europa, si no es tracten amb prevenció primer i desprès amb detecció precoç. La tecnologia mèdica innovadora, com els audiòfons o els implants coclears, poden alleugerar la càrrega.

L’implant coclear, I.C. és una ajuda tècnica que pal·lia la pèrdua auditiva, recuperant gran part de la funció auditiva en casos de sordesa profunda o severa a totes les edats (començant amb bebès, fins a persones de la tercera edat), estimulant el nervi acústic amb polsos elèctrics.

Necessitem canviar la perspectiva de la societat cap a nosaltres. Els usuaris d’I.C. superen diàriament tot tipus d’obstacles, especialment barreres de comunicació. Necessitem augmentar la consciència sobre la pèrdua auditiva com a causa d’aïllament social, depressió i deteriorament de la salut mental i física de les persones grans i per tant, donar importància no només als nens i a la detecció neonatal, sinó també en l’edat adulta i finalment a la cura geriàtrica.

El 25 de febrer ha sigut designat Dia Internacional dels Implants Coclears perquè al 1957, dos doctors francesos, André Djourno i Charles Eyries, foren els primers en estimular elèctricament el nervi auditiu col·locant elèctrodes fora de la còclea.

Les celebracions es duran a terme a més de 40 països de tot el món amb tot tipus d’activitats durant tot el mes. Segueix les activitats i les històries compartides pels propis implantats amb els hashtags #DíaImplanteCoclear #ImplanteCoclear #CochlearImplantDay i #CIDay2018.

Per aconseguir més informació sobre la pèrdua auditiva i els implants coclears:  www.implantecoclear.org www.implantcoclear.cat www.eurociu.eu o posis en contacte amb: aice@implantecoclear.org

Llegeix sobre el “Manifest sobre la pèrdua auditiva i la discapacitat” a: http://healthfirsteurope.eu/topic/hearing-loss-and-disability/ on la Federació AICE, que pertany a EURO-CIU, està en coalició amb Health First Europe, així com altres organitzacions relacionades amb la sordesa, l’envelliment, medicina, etc. denunciant les accions i les necessitats que el col·lectiu demanda.

logos_manifiesto