View Sidebar

 
  • youtube
 
BARCELONA, GIRONA I LLEIDA S’UNEIXEN A LA COMMEMORACIÓ DE LA SETMANA DE L’AUDICIÓ

BARCELONA, GIRONA I LLEIDA S’UNEIXEN A LA COMMEMORACIÓ DE LA SETMANA DE L’AUDICIÓ

03/03/2021 10:23
  • Els transports públics de Barcelona, Girona i Lleida llueixen cartells de conscienciació sobre la cura de l’audició, amb la col·laboració de Bus TMG, amb la col·laboració de Transports Metropolitans de Barcelona en MouTV, Bus TMG -Transports Metropolitans de Girona-, Bus ATM -Autoritat Territorial de la Mobilitat.

 

  • L’OMS publica el Primer Informe Mundial sobre Salut Auditiva

 

Avui 3 març, amb motiu del Dia Mundial de l’Audició, l’OMS publica el Primer Informe Mundial sobre l’Audició, i la Federació AICE està col·laborant amb la seva difusió a diferents punts de la geografia espanyola amb diferents accions.

 

Durant tota la setmana hem pogut veure en los transports públics de Barcelona, Girona i Lleida cartells recomanant la cura de la nostra audició, un tema res baladí per a la nostra salut, doncs el citat informe ressalta dades tan alarmants com la previsió per l’any 2050: existiran en tot el món 700 milions  de persones amb problemes greus de pèrdua d’audició. I afirma que actualment 1.000 milions d’adults i joves corren el risc de sofrir pèrdua auditiva permanent i evitable, d’aquí sorgeix la necessitat de fer arribar la informació a la societat en general perquè es conscienciï en la cura diària de la seva salut auditiva. L’ús d’auriculars més d’una hora al dia o el volum excessiu amb el que s’escolta la música són dos dels problemes més destacats, i remarca que petites accions poden marcar el devenir de la nostra audició.

2

Tanmateix, també es ressalta que aquest  problema pot tallar-se mitjançant un seguiment continuo, doncs més aviat es produeixi la detecció de la pèrdua, menor serà el dany sofert i per tant més fàcil serà el tractament. Actualment es realitzen  clivatges neonatals auditius a tots els hospitals del país, però no existeix aquest pla sanitari per d’altres etapes de la vida. És necessari  tant protegir els treballadors que desenvolupen la seva funció en ambients sorollosos com cuidar que adults i persones grans perquè la seva pèrdua auditiva no esdevingui en aïllament, incrementant la depressió i accelerant el declivi cognitiu.

Anualment, es perden 980.000 milions de dòlars, principalment degut a la pèrdua de productivitat o aïllament atribuïda a la pèrdua auditiva no atesa. Dada que es podria revertir amb una inversió per part dels Estats de 1,40 dòlars per persona per a prestar serveis de cura de l’oïda i l’audició, doncs s’estima que en 10 anys el guany seria de 16 dòlars per cada dòlar invertit.

 

L’Organització Mundial de la Salut ens recomana a tots els nivells augmentar els coneixements sobre la cura de la salut auditiva, sensibilitzar tota la societat e incrementar les campanyes que promocionen la cura de les nostres oïdes.

 

Més dades d’ interès sobre la presentació de l’ Informe Mundial sobre la Audició:

https://drive.google.com/drive/folders/1AC1tOAD266kt9zxjC2MEvqRJhyxSWRN-?usp=sharing

 

Per a més informació sobre el Dia Mundial de l’Audició de l’OMS  https://www.who.int/campaigns/world-hearing-day/2021