View Sidebar

 
  • facebook
  • twitter
  • youtube
 
El col·lectiu de persones sordes usuàries d’Implant Coclear rebutja les “burles” que va rebre Pilar Lima per ser una candidata sorda i lesbiana en el ‘El Hormiguero’

El col·lectiu de persones sordes usuàries d’Implant Coclear rebutja les “burles” que va rebre Pilar Lima per ser una candidata sorda i lesbiana en el ‘El Hormiguero’

18/05/2023 18:23

Just en el Dia Mundial contra la LGTB-fòbia, en el programa “El Hormiguero”, la candidata a l’Alcaldia de València, Pilar Lima, va ser esmentada repetidament “burlant-se” de la seva condició sexual i la seva discapacitat auditiva.

Barcelona, 18/05/2023 – Els teleespectadors del programa van rebre gratuïtament de part de Pablo Motos, el presentador i Miguel Lago, el seu col·laborador en el programa d´Antena3, comentaris homòfobs i vexatoris sobre una candidata política, no per les seves propostes o el seu treball sinó per la seva orientació sexual i la seva discapacitat.

Aquest tipus de gràcies són contraries a la llei de Comunicació Audiovisual que indica la necessitat de ser respectuós amb la dignitat humana i la no incitació a la discriminació de grups per raó de sexe, raça i/o discapacitat.
Des de Federació AICE, Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya, que representa el col·lectiu de persones amb pèrdua auditiva implantada coclear, manifestem la nostra repulsa per aquestes “mofes” i faltes de respecte.

Com a ONG som neutrals. No ens identifiquem políticament amb cap color del ventall constitucional, ja que, per a millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat, treballem amb tots els partits per igual des de l’àmbit nacional al local. Però aquest tipus de discriminació contra el col·lectiu, convertint a una persona en acudit, ens avergonyeix.

No hem de permetre que un espai a televisió es nodreixi amb atacs i riures cap a la condició sexual o discapacitat contra les persones. Convertir en un programa d’entreteniment el que no té gens de gràcia és una falta de qualitat humana, democràtica i d’educació.

Estem a favor que qualsevol persona amb discapacitat o sense ella pugui aconseguir els seus somnis. Som ciutadans de ple dret. I la televisió hauria de ser inclusiva i integradora, no llançar contingut tòxic amb actituds més típiques del passat.

Ens prenem aquest atac a la nostra dignitat com una ofensa gravíssima al col·lectiu de persones sordes, usuàries o no d’Implant Coclear, i demandem a la cadena Antena3 una rectificació pública al mateix nivell d’audiència i horari.