View Sidebar

 
  • facebook
  • twitter
  • youtube
 
25 de febrer: Dia de l´Implant Coclear. Passió per escoltar

25 de febrer: Dia de l´Implant Coclear. Passió per escoltar

22/02/2024 16:21

 

 

 

 

 

Cartell IC 2024 Barcelona

 

Federación AICE celebra el Dia Internacional de l’Implant Coclear perquè tot el col·lectiu pugui sentir la “Passió per Escoltar”, per això organitzem actes i activitats per a divulgar i donar visibilitat en tota la geografia espanyola.

Fa 67 anys es va realitzar un 25 de febrer la primera operació precursora de l’implant coclear, i des de 2009 se celebra aquest dia a tot el món, promogut per la Federació AICE, la qual és membre del Fòrum Mundial de l’Audició, adscrit a l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A Espanya hi ha 1.230.000 persones amb pèrdua auditiva de diferent tipus i grau, de les quals 23.000 són usuàries d’implant coclear.

Federación AICE, amb més de 25 anys d’història, representa i defensa en l’àmbit estatal els interessos i drets del col·lectiu implantat coclear i les seves famílies. A través de la divulgació verídica de la informació sobre la discapacitat auditiva i l’implant coclear en tots els seus àmbits, volem garantir una vida sana i promoure el benestar de les persones amb problemes d’audició lliure d’estigmes i prejudicis.

A través de campanyes d’incidència política busquem la implicació de les Institucions Públiques per a fomentar estratègies d’homogeneïtat i estandardització en la recopilació de dades de qualitat, qualitativa i quantitativa. Promovem i sol·licitem la implementació de programes per a la detecció precoç de la hipoacúsia per a les persones majors a partir dels 55 anys per a brindar una millora en els processos de derivació des d’atenció primària i reforçar el suport als qui reben un dispositiu.

L’implant coclear és una ajuda tècnica auditiva, que consta d’una part externa i una interna, sent l’únic dispositiu mèdic capaç de reemplaçar un sentit, una tecnologia que ha revolucionat el món de la deficiència auditiva.

No hi ha una edat específica per a ser implantat sempre que se sigui candidat; l’I.C. contribueix a la interacció comunicativa tant en edats primerenques com en persones adultes els qui refereixen que amb el seu ús s’evita l’aïllament i incomunicació provocats per la pèrdua auditiva.

Gràcies als implants coclears, les persones diagnosticades de sordesa sever-profunda aconsegueixen escoltar. És necessari eliminar l’estigma a l’ús de dispositius d’ajuda a l’audició