View Sidebar

 
  • facebook
  • twitter
  • youtube
 
Federació AICE en el Congrés ACUSTICAT

Federació AICE en el Congrés ACUSTICAT

25/04/2024 10:57

En el marc de la Setmana Sense Soroll se celebra el V Congrés d’Acústica de Catalunya, ACUSTICAT, en el Teatre Kursaal de Manresa. Teresa  Amat, Coordinadora de Federació AICE, ha assistit

Aquesta cita coincideix amb el Dia amb el Dia Internacional de Conscienciació Sobre el Soroll i s’alinea amb els seus propòsits, que són promoure mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica i la creació de zones tranquil·les, així com fer difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control. També es vol impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Les molèsties que generen els sorolls d’activitats festives a l’aire lliure i la dificultat de fer-les compatibles amb el descans dels veïns va centrar la primera jornada del ACUSTICAT, el congrés català de referència per al sector acústic que se celebra a Manresa. La jurista Yomara García, experta en sorolls i contaminació acústica i presidenta de l’entitat Juristes contra el soroll, va dir en la ponència inaugural del congrés que el debat entre el dret a l’oci i el dret al descans no està molt plantejat perquè no són qüestions equiparables. Ha defensat “ciutats vives i no malaltes” i ha dit que a vegades és necessari prendre mesures impopulars per a protegir la salut de la població.

L’ACUSTICAT reuneix més de 400 persones per debatre diferents qüestions al voltant del soroll i la contaminació acústica. El congrés se celebra cada dos anys i està organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Associació de Consultors Acústics de Catalunya, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC i l’Ajuntament de Manresa. A més, compta amb el suport de més d’una vintena d’empreses del sector que hi ha presentat els seus serveis i solucions acústiques.

unnamed1713950343527