View Sidebar

 
  • facebook
  • twitter
  • youtube
 
De Segòvia a Sants: més de 850 quilòmetres en bicicleta per visibilitzar el Síndrome de Ménière

De Segòvia a Sants: més de 850 quilòmetres en bicicleta per visibilitzar el Síndrome de Ménière

12/06/2024 12:54

Sergio Capa García i el Síndrome de Ménière
Sergio Capa García, un jove segovià de 27 anys, ha completat un viatge amb bicicleta des de Segòvia fins a Barcelona, cobrint més de 850 quilòmetres en 12 dies, per visibilitzar el Síndrome de Ménière i recaptar fons per a ASMES, l’Associació de Síndrome de Ménière d’Espanya. Aquesta malaltia crònica afecta l’audició i l’equilibri, i encara se’n desconeix la causa. La mare de Sergio, Belén García, pateix aquesta malaltia des de fa onze anys, la qual cosa va inspirar Sergio a realitzar aquest acte solidari.

Una Travessia Solidària
El recorregut de Sergio per Castella i Lleó, Aragó i Catalunya no només va ser un desafiament físic, sinó també una oportunitat per connectar amb persones al llarg del camí, els quals li van oferir ànims i suport. La motivació de col·laborar amb ASMES va proporcionar a Sergio l’energia necessària per completar el seu viatge, que originalment tenia com a destinació Suïssa, on buscava feina. No obstant això, va decidir primer emprendre aquest viatge solidari.

Impacte i Recepció
La iniciativa ha tingut un impacte significatiu, superant les expectatives de recaptació amb més de mil euros i augmentant la visibilitat de la malaltia. A l’arribada de Sergio a la plaça de Sants a Barcelona el van rebre membres d’ASMES i la Federació AICE, la nostra entitat, que ja sabeu, està enfocada en persones amb implants coclears. La Federació AICE va coordinar la benvinguda i va destacar la importància de col·laborar amb ASMES, ja que moltes persones amb pèrdua auditiva també experimenten problemes de vertigen i equilibri.

Un Futur Esperançador
La travessia de Sergio i el suport rebut demostren la importància de l’empatia i la visibilitat per a malalties cròniques com la Síndrome de Ménière. Amb iniciatives com aquesta, s’espera que la investigació i el tractament de la malaltia avancin, oferint esperança als qui la pateixen i a les seves famílies.